2010-04-05 @ 19:27:07

Nej till EU:s krav på införandet av ritualslakt i Sverige

Blir förbannad än en gång. Hur kan EU kräva att Sveriga ska införa ritualslakt, sk. halalslakt i Sverige? Det strider emot alla våra lagar om hur vi ska behandla djuren, och de vill ha det för att uttrycka religionsfriheten i landet. Jag tycker att det är så otroligt primitivt att tänka såhär! Ta seden dit du kommer eller åk hem. Punkt.
Inga djur ska behöva lida genom att hänga uppochned i 10 minuter innan de förblöder och dör, bara för att människan har små problem och alla ska få tro på sin gud eller vad det nu är de tror på.

Bevara det svenska djurskyddet
- Säg NEJ till ritualslakt!
Trots att det återstår missförhållanden att korrigera inom den svenska djurhållningen, så har Sverige ändå en av världens mest humana djurskyddslagar. Sverige är också ett av få länder i Europa, som inte tillåter den form av ritualslakt, som praktiseras av bokstavstroende judar och muslimer, där djuren, utan föregående bedövning, får sina halsar uppskurna och sedan lämnas att långsamt förblöda till döds.


EU kommer i juni att eventuellt besluta att slakt utan bedövning blir lag i samtliga EU-länder. Detta med hänvisning till religionsfriheten då många muslimer och judar efterfrågar så kallat halalkött och kosher. Detta strider mot Sveriges nuvarande djurskyddslag som säger att djur måste bedövas innan slakt - dock kommer vi efter den nya EU-lagen tvingas att även utföra slakt utan bedövning.

Fyfan.

Det är visserligen SD som lanserat vissa av de här sidorna, men det bryr jag mig inte om. Vissa går ur gruppen när de upptäcker det, men skitsamma. Det man istället bör ägna sin energi åt är att bry sig om hur djuren behandlas, och inte fortsätta strida bara för att det är ett visst parti som försöker göra något.

Gå med i gruppen på FB och skriv under protestlista.


Kommentarer
Postat av: Sara

Bra inlägg.

Vad ska du göra idag?

2010-04-06 @ 00:42:30
URL: http://www.februaritjej.se
Postat av: Beckychu

Åh! Im with you! Skriver på direkt. :DDD Härligt att se mer engagerade människor. <3

2010-04-07 @ 19:11:08
URL: http://beckychu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0