2010-06-30 @ 13:17:25

Det är......inte helt fel att börja dagen såhär.

2010-06-30 @ 10:02:13

Äta bör man

Man gör inte mycket när det inte finns något speciellt att göra. Helt enkelt. Fast vissa favoritsysselsättningar har man ju..

Oliver igår efter maten, lite retsamt: "Man ser dig tugga jätteofta".
Jag blev smått förnärmad och tänkte att så är det ju såklart inte! Sedan tänkte jag vidare och det var nog lite sanning i det han sa, trots allt. Min kroppsdel där godissuget sitter, vart det nu än sitter, fick sig ett smärtande slag.

På vägen hem klev jag in på Willys för att välja ut en stor vattenmelon och så fort jag kikade in i lådan såg jag den. Halva jag låg över lådkanten för att försöka få upp den och när vi väl vägde den hamnade visaren på över åtta kilo. Perfekt! utbrast jag. Men det gjorde inte Oliver. Det fick bli en på sex kilo istället. Tråkhög.

Men jag antar att man inte ska äta mer än man orkar bära.2010-06-28 @ 18:29:54

iFåne

Åkte in till stan och köpte mig en iPhone idag. Efter att ha gått runt med kassen blev Oliver lite småavis så han köpte en till sig själv också. Ehe. Kanske blir lite fler bilder här på bloggen nu.

2010-06-26 @ 16:29:36

Grillat kött på kinden och vitlökssås i håret

Midsommarfirandet har varit i full gång och gårdagen bestod av... firande typ. Sill på dagen, grill på kvällen. Vi blev så sjukt mätta att vi övervägde latheten att bara somna vid bordet. Tror att vi hade blivit hittade så här ungefär: jag med ett mindre tilldragande sovfejs med vitlökssås rinnandes nedför mungipan, lutad mot Oliver som i sin tur krampaktigt håller tag i sista köttbiten och har liksom råkat luta kinden mot den..

Idag har jag och två av mina familjemedlemmar smällt i oss nästan en hel vattenmelon samtidigt som vi stekt pannkakor och pratat skit. Mmh.


2010-06-24 @ 15:18:35

White-heart cherries
2010-06-24 @ 12:37:41

En torsdag
Det är svårt att sola ryggen på en balkong, men jag har nu lärt mig hur man gör. Effektivisering.


2010-06-24 @ 11:37:22

I heart

 


2010-06-23 @ 12:59:34

Missommar


Vem beställde moln till idag? Det var ju så underbart soligt igår.. Lät till och med bli att döda en spindel igår bara för att folk ska få sig en solig midsommar. Snällt va? =)


2010-06-22 @ 21:37:08

Let's

 

Alors on Danse - Stromae

 

 

 


2010-06-22 @ 21:17:57

Komsi komsi komsi..


Hallå, är det ingen som har en liten peng över, eller!? För jag har hittat den
jag vill spendera sommaren med. Åh, jag gillar dig väskan <3


Lindex

2010-06-22 @ 21:11:18

Klåfinger i min mapp?

Såvida ingen hjälper mig att skaffa ett jobb så kommer bloggen att handla om småsaker som arbetande människor höjer på ögonbrynen åt.

Rensade lite i den väldigt gamla musikmappen på datorn. Det finns visserligen knappt någonting där längre som jag lyssnar på nu för tiden, men det kan ändå vara lite fint med en storstädning.
Jag har inte dyslexi och jag menar liksom inte att se ner på folk som lyssnar på sånt här men asså... egdu.. edygy... ed.. edgyj? egdyu? "Ta bort". Machi.. Masch... machinaeeae supre.. Machinaesuprem..? "Ta bort". SOAD? Ok, det får vara kvar. 1 gb med Iron Maiden? Blev plötsligt lite ofrivilligt nostalgisk så den mappen får väl vara kvar då.
Klåfinger? Klåwfi.. Clawfinger? Eöh.. Ignorera. 37 mappar av "Okänd artist"? Och en mapp heter bokstavligt "Bättre musik ^^", men jag tvivlar alltså. Okej, lite bättre var det visst. Och en annan.. Stravotariu.. stratovar.. strat.. Fan. "Ta bort".2010-06-22 @ 20:15:27

En gräns

När jag köpte ut laptopen från skolan var jag relativt nöjd fram tills den dagen då jag upptäckte att det inte fanns Word installerat. Muttrade lite och tänkte att "äh, det går ju att leva utan". Det gick ett tag. En annan dag började jag leta i menyerna. Letade.. letade frenetiskt. Vafan? Inga spel? Hallå, mitt Kungen?! Och ungefär där började gränsen dras.
De senaste dagarna har jag gått och väntat på lite lön. Idag fick jag äntligen ett mail. "Lönebesked" står det. Hihihihihihihihih, undrar hur mycket! :D Klickar mig in, fnissar lite förvirrat... Väntar. Eh? Nej! Inget Word att öppna det i! Där drogs min gräns. Är inte säker på vad det är för gräns ännu, men det är iallafall en gräns.

Kanske en hårfin gräns mellan arbetslöshet och vansinne.
2010-06-22 @ 09:22:27

It's a

'
'
'
Oh, it's a treasure map
It's a..2010-06-21 @ 15:50:10

Jobb


Med risk för att låta efterbliven och löjlig så säger jag det ändå. Det är ju kul att söka jobb! Okej hittills, då.
Men det betyder inte att jag tänker bli a-lagare eller nåt sånt. Såklart inte.


2010-06-20 @ 11:16:40

Tråkigt inlägg

Vaknade och kände mig tvungen till en morgonpromenad men låg kvar i sängen. Det tråkigaste som finns är att tvinga sig till något man inte orkar göra. Men när jag kikade ut genom fönstret stack solen mig i ögonen och då hoppade jag helt enkelt i mjukiskläderna och stack ut en timme. Smärtfritt!

Nu har solen gått i moln så jag lyckades iallafall tajma min promenad.

Nä fasen vilket tråkigt inlägg. Hejdå.2010-06-19 @ 23:00:02

Mat som bränner fett och skyddar mot cancer

Mat som motverkar inflammation, bränner fett, sänker kolesterolvärdet och blodtrycket och skyddar mot cancer och hjärtsjukdomar


ACAI

Detta energirika bär är fullproppat med antioxidanter från ett palmträd som växer i Amazonas. Det är ganska ovanligt i Sverige, men kan enklast fås som i juiceform i välsorterade hälsobutiker.

LÖK
Det finns flera sorters lök som har liknande hälsofrämjande egenskaper, såsom en ökad ämnesomsättning och därmed ökad fettförbränning. Lök hjälper också till att förbättra immunförsvaret och fungerar även som antioxidant.

KORN
Korn kan med fördel användas i frukostflingor, soppor och som substitut för ris i risotto. Korn har också ett lågt GI (glykemiskt index), samtidigt som det är fiberrikt.

GRÖN SÄD
Exempel på nyttig mat i kategorin grön säd är korn- och vetegräs. Det kan antingen införskaffas torkat, i puderform, eller färska att använda i juice. Den höga klorofyllhalten ger goda effekter på kolesterol, immunförsvar och blodtryck.

BOVETE
Bovete har ett lågt GI-värde och är väldigt nyttigt på flera punkter. Bovete innehåller mycket protein, i motsats till ris, vete och andra substitut. Men vad ska man då göra för mat med bovete? Ett bra förslag är att göra gröt av bovete och havre, som sedan kan toppas med färska bär eller frukt och avnjutas till frukost.

BÖNOR OCH LINSER
Bönor och linser ska inte underskattas. Dem är fulla av både proteiner och vitaminer. Det är en nödvändighet i en antiåldringsdiet och de har alla lågt GI. Kan med fördel användas i soppor och sallader.

CHILLI
Nästan alla rätter kan piffas till med chilli (chillipeppar). Det finns en rad fördelar med chilli, såsom att det hjälper dig att få ett bättre immunförsvar, ökar din fettförbränning, gör dig piggare och har samtidigt en positiv inverkan på aptiten. Chilli sänker även dina hdl-kolesterolvärden.

NÖTTER OCH FRÖN
Lägg gärna till nötter och frön till dina vanliga måltider. Nötter innehåller nyttiga, omättade fetter och har ett lågt GI, samtidigt som det tycks förstärka minnet. Nötter och frön har en hög halt av e-vitamin, speciellt mandlar och hasselnötter. E-vitaminer fungerar som en stark antioxidant. En näve nötter om dagen räcker gott och väl.

GRODDAR
Groddar är en rik protein- och c-vitaminkälla. Använd groddar i sallad, soppa eller grönsaksjuice.

YOGURT OCH KEFIR
Yoghurt innehåller en nyttig och aktiv bakteriekultur som håller igång magen och tarmarna och skapar balans i magen. Undvik dock sockrad yoghurt, det ska vara yoghurt utan tillsatser av socker och sötad frukt. Skiva istället i en färsk banan i din yoghurt och krydda med lite kanel om du så vill.


2010-06-19 @ 10:35:44

Igår kväll

Igårkväll kom Maria över och efter en stund drog vi iväg för att köpa kinamat. Bänkade oss framför TV:n och jag började krångla med DVD:n. Första skivan fungerade först på andra försöket - Cloverfield. Efter en kvart frågar jag lite i förbifarten - vem vet, hon kanske gillar den? - om hon vill fortsätta titta på filmen. Ett lättat "Nej!" fick jag. Helt seriöst, orkar man titta igenom den över huvud taget? Jag hade hellre slagit sönder DVD-spelaren.

Det blev Shakespeare in Love istället. Lite bättre, faktiskt.


2010-06-16 @ 19:08:16

Kallt? Varmt?


Började dagen med en timmes solig promenad och sedan serverade jag frukost till mig själv ute på balkongen. Hur kan folk klaga på att det är för varmt? Idag liksom? Efter att de klagat i en vecka att det är för kallt.. Haha. Nä, jag måste ha tjock tröja på mig inomhus, även om solen skiner ute. Varför. Fryser. Jag. Hela. Tiden?

2010-06-16 @ 11:22:37

Word


2010-06-15 @ 21:23:02

Memory is a way of holding onto the things you love, the things you are, the things you never want to lose


2006

2010-06-15 @ 21:17:17

Sol

Oooh. Nu när jag inte har några direkta skyldigheter - ännu - så önskar jag att kunde få resa lite. Warszawa, tur och retur, två veckor och två personer - verkligen billigt! Man har faktiskt råd med det, liksom. Tja, eller New York, London, en liten ort i Grekland... - Där det faktiskt ÄR varmt!


2010-06-15 @ 15:23:42

Hej

Börjar sommaren med förkylning och slappande. Det var tre dagar sedan jag hade min studentmottagning och det är sjukt vad tiden går fort ;) Men det har varit underbart att inte göra någonting alls tillsammans med pojkvännen. Det har varit såna dagar där man sitter försjunken i sitt och när man tittar upp har det gått tre timmar. Snart kväll igen, alltså.
Hörs.

2010-06-11 @ 15:47:39

Bilder från igår

2010-06-11 @ 11:57:15

StudentFör vi har tagit studenten,
för vi har tagit studenten,
och nu när det är slut,
fy fan vad jag ser ut...

Lik pappa men söt ändå, står det på tischan.Vaknade upp med håret på ända och ont i halsen. Kisade mot mig själv i spegeln imorse och efter ett par sekunder, när jag äntligen upptäckte hur jag faktiskt såg ut, ryckte jag till. Typ så det ska vara. Återupplevde mina år som fjortis under en timme igår, så därför kan jag liksom lägga det bakom mig nu och bli en vuxen arbetslös istället. För att skrika och vinka mot osyldiga människor som uppgivet skakar på huvudet känns inte särskilt vuxet. Men det ska det ju inte vara heller.


2010-06-09 @ 18:54:52

Prom

 

 

Det var en rolig kväll igår och jag & Max hade definitivt snyggaste
färdmedlet - häst och vagn. =) Tråkigt att även studenten snart är över, men
samtidigt är det ju det man längtar efter redan i ettan. Eller är det bara jag?

 


2010-06-08 @ 07:25:47

Update

Skåpsnyckeln är inlämnad, datorn har jag köpt ut och ikväll är det bal. Sitter och äter frukost och om en och en halv timme ska jag iväg och bli fixad. Nervöst?


2010-06-06 @ 17:57:24

SnartBild från syrrans studen 2007.

Jag läser, ser och hör hela tiden om folk som tar studenten och snart är det äntligen min tur. Ofattbart.

Imorgon tänkte jag unna mig själv en fin studentpresent i form av shopping. Ska även fixa lite saker till balen på tisdag och håll nu tummarna för att det ska bli fint väder då.
2010-06-05 @ 23:22:09

Hej

Jobbade i morse och sedan gjorde vi ett besök på Liseberg. Efter pitabrödsätandet blir det nu filmtittande.
Hörs.

2010-06-04 @ 18:24:31

Beach -10?Förbränningsfakta


1. Hettan i bastun gör inte att du förbränner bilringar. Att du svettas på grund av värmen ger ingen kaloriförbrukning.

2. Äppelcidervinäger ökar inte förbränningen. Det finns inga undersökningar som bevisar att vinägerns skulle påverka förbränningen.

3. Att ätardagar skulle öka förbränningen är också en myt. Ekvationen är enkel – äter du mer än vad du gör av med går du upp i vikt.

4. Några studier påvisar att senap och chili höjer förbränningen något.

5. Att du bränner fett när du fryser stämmer till viss del, men att frysa i hopp om att bli av med kvällsmackan ger ingen effekt.


Källa.

2010-06-04 @ 14:23:12

Schtek

Önskar att jag kunde visa en riktigt härlig "sol-bild" från balkongen på högsta våningen, men har ingen kamera just nu.. Men nu ska jag iallafall tillbaka till min plats i solen och schteka vidare =)

2010-06-03 @ 10:05:56

News

 

Wedges - nelly.com2010-06-01 @ 19:22:09

Uppdatering

En stressig dag där jag mest gått runt med mobilen hela dagen i skolan och försökt ringa folk. Halv sex, när jag var påväg hem, kom jag plötsligt på att jag faktiskt inte hade något speciellt att göra ikväll. Därför ska jag inte ägna skolan en enda tanke för resten av dagen.

Imrgon blir det lite dansträning inför idrotten. Can't wait...


2010-06-01 @ 18:31:33

BMI

"Jag mätte mitt BMI idag, och det visade sig att jag är för kort."


RSS 2.0