2009-12-30 @ 17:14:18

Damn, I'm hot 

Snyggare än så blir det inte. ;)

 

 


2009-12-30 @ 09:57:36

Mitt måbra-tips nr 1

Drick ett stort glas ljummet/varmt vatten direkt efter att du stigit upp, innan frukosten. Koka upp vatten i vattenkokaren, och häll upp hälften kallt, hälften varmt vatten i ett glas.

Detta gör att kroppens ämnesomsättning kommer igång, du får i dig en del av det vattnet du behöver under dagen, och många säger även att det varma vattnet driver ut slaggprodukter ur kropppen. Man känner sig uppfriskad efteråt.

Dessutom borde man äta frukost inom en timme efter att man stigit upp på morgonen, eftersom det inverkar gynnsamt på din mentala prestationsförmåga. Kroppen får i sig den energi den behöver för att klara av dagen. Välj dessutom en nyttig frukost - aldrig massa socker som är onyttigt för kroppen.


 

 2009-12-29 @ 18:48:42

ok

Motionerade plånboken idag. Tänka sig. En halv dag, och den har redan gått ner halva sin vikt. Köpte bland annat en stoor myysig hoodtröjaa som man kan ha till ett par leggings. Halva priset. Som hittat. ;)

Ok, nä. Nu ska jag slänga mig på soffan en stund.


 

 

 


2009-12-28 @ 21:00:10

Citat från Svenska Hollywoodfruar

Jag bara måste. Vet att folk tycker att det är gammalt och tråkigt nu, men jag tycker fortfarande att det är kul. ;)


”Jag tycker folk ska klä upp sig när man går bort, lägg lite effort och ha lite stil! Kommer du i sweatpants eller joggingbyxor, ja, men då kanske din man lämnar dig.”
Maria Montazami

”Jag klär upp mig till allt, till gymmet, till affären, för andra folk tittar ju. De vill ju inte se någon ful människa som går omkring.”
Maria Montazami

”Om din man vill att du suger av honom varje morgon när han vaknar ja då får du ställa upp med det som fru.”
Anna Anka

”Jag lärde mig faktiskt att göra kaffe för ett år sen, så jag har blivit expert.”
Maria Montazami

”Okey, now I´m really freaking out. We have no white plate whatsoever!”
Maria Montazami

”Alla mina kompisar är väldigt hälsoinriktade, tänker mycket på utseende och att se ung ut och må väl. Det är en som kanske inte ser…”
Maria Montazami

”Dom spelar för miljontals dollar men det skulle man aldrig kunna tro när man tittar på dom. Ser ut som jävla bonnlurkar.”
Anna Anka

”Jag ska aldrig mer säga ett illa ord om nån som lämnar mitt hus. Ingen. Aldrig.”
Maria Montazami

”Jag är brosknarkoman. Hajarna är det enda djur som inte får cancer, och det är för att hela deras system består av brosk. Så om jag äter brosk så kanske inte jag får det.”
Anna Anka

”En gång kräktes hon två Victoria Secret-trosor på rad.”
Maria Montazami

”Anna ska må bra, för om inte jag mår bra så är det ingen annan i min omgivning som kommer att må bra.”
Anna Anka

”Jag har hört att man inte ska ha på sig en massa juveler för det skimrar i vattnet som gör att hajen blir intresserad av att ta en tugga. Så inga juveler idag!”
Maria Montazami

”Han betalar allt... toppen.”
Maria Montazami

”Utan läppstift känner jag mig bar, naken, rädd, exposed, nervös.”
Maria Montazami


2009-12-28 @ 20:08:53

Glöm nu inte..TV3 - 30 dec - 20.00.


 


2009-12-28 @ 20:03:44

Ett steg närmare

Å, jag har en nyårsklänning! Nu suckar Oliver åt mig, för det ekar ända hit. Men det var det nog värt. Nu hoppas jag bara på leverans innan nyår. ;) 50 spänn på att paketet kommer fram dagen efter när jag ligger bakis i kläderna från gårdagen (en smutsig tröja men små hästar på och ett par gamla jeans, säkert). Därför vill jag verkligen ha klänningen innan nyår. Snälla tomten.. Förstått?

Nä, men..

Det är tråkigt att sitta hemma och inte göra något. Även om jag inte sitter hemma är det fortfarande rätt trist. Visserligen kan tiden fördrivas i en stad nära mig, i ett par butiker som kan vara nära mig. Hm.


2009-12-27 @ 16:56:30

Ha!

Det är inte lätt med julmat. Kroppen får visserligen den näring den behöver (för en gångs skull), men det här med att äta nyttigt har hamnat lite i skymundan, känner jag. Därför ska jag skära ner på socker och snabba kolhydrater till nyår och därefter. Visst, tänker du. Ha! vet jag.
2009-12-26 @ 20:21:15

Set your money up

Keri Hilson

 


2009-12-23 @ 23:02:05

58 minuter kvar

Ok, nu börjar det på allvar.
Dra in magen, knäpp upp byxknappen och lassa på. Jag är redan mätt, men det är en ny dag imorgon. Och i övermorgon.

 


2009-12-22 @ 23:09:19

En ful pepparkaka är fortfarande en pepparkaka

Pimpade pepparkakorna precis. I gult, vitt och grönt. Den röda färgen var slut i affären, för när det är jul köper folk allt som är rött.

I början gick det ok. Jag valde ut de mindre fula kakorna att pynta, men sedan var det så mycket glasyr över att det hela gick över styr. Nu fick även de mindre fina kakorna var med, Och istället för små, tjusiga klickar till ögon, fick pepparkaksgubben två stora bollar. Han fick inte ett streck över magen, utan han fick ett jämnt lager vit, varvat med grön och gul, glasyr över hela kroppen.

Mamma hjälpte till lite i slutet, och sedan stannade hon upp, kollade ut över pepparkakshavet och suckade samtidigt som hon kastade ett öga på den stora mängd glasyr som återstod. Till sist vände hon på en överfull kaka och började pynta baksidan på den.


2009-12-22 @ 21:11:33

Yes, we do have a christmas tree

 

 


2009-12-22 @ 13:39:33

Ätare sökes

Börjar fundera på hur folk ser mig egentligen. Enligt mina gissningar är det något i stil med "hon som bakar hela tiden" eller "kaktjejen", vilket är lite pinsamt. Jag vill inte bli den runda söta tanten med rosiga kinder och ett matchande rosa förkläde förrän jag är.. 80. Möjligtvis 70.
Imorse råkade jag slinta med handen, och så plötsligt hade jag gjort massa mozartkulor och andra nougatgrejer. Ännu mer, liksom. Skit. Måste hitta nån som vill äta allt också.

 

 

 


2009-12-22 @ 13:32:23

Helsingbååj -09


Gröningen

 

Det var alldeles för kallt för att gå ut och fota. ;)2009-12-20 @ 19:45:47

Hbg

Har varit i Helsingborg hela helgen, och det har varit underbart. På fredag, när vi kom ner, gick vi på premiären av Avatar. Satt som fastklistrade, och efteråt var jag lite besviken på hur grådaskig och tråkig verkligheten är. ;)
Vi gick på promenad på lördag kväll för att titta på ljusspelet på Kärnan, en gammal borg. De hade flera projektorer som lyste upp borgens vägg, och det var så himla fräckt! Det börjar med jordens födelse, typ. I slutet förvandlades den till ett pepparkakshus eftersom det är julafton. ;) Lägger in en film på den, men det är inte jag som filmat.

Köpt massa julklappar, men som den materialistiska person jag är, fattas det några.


Den här väggen lystes upp..


 

 


2009-12-17 @ 14:14:29

Vad ska receptboken heta?

Efter att ha "smakat" på iscoklad, toscapäron och vaniljcheesecake (har fortfarande schackrutor, drömmar och fudge i skåpet) mår varken min eller carros mage bra. Så nu vet vi symptomen för dessertfrossa iallafall. Finns alltid nåt nytt man lär sig. Kakbokens namn då? "Kakor och godis?" eller "Godis och kakor"? (eller mer passande; Så går du upp fem kilo på en vecka).


2009-12-16 @ 18:29:26

Snöproblem

Jag var otålig. Jag blev förbannad. Det var som att försöka skruva in en skruv i ett alldeles för litet hål, fastän det egentligen inte alls var för litet. Jag skulle brodda. Jag hade kunnat kasta hästskit på den som uppfunnit broddar just då, så otroligt störande var det. (Broddar skruvar man fast i små hål som finns på hästskon för att hästen inte ska halka. Dubbar typ.)

Om hästen snubblar och halkar runt fastän det inte är ett dugg halt, vad hade då hänt om han trampat runt på snö? Han bryter fan benet bara han står och tittar på en isfläck. Därför var jag tvungen att sätta broddar i skorna på honom innan vi skulle ut. Samtidigt som jag visste att det är såhär man gör (det var första gången jag försökte), så ville det liksom inte gå ihop. Jag hoppas verkligen att det inte var någon i närheten som hörde mig och alla ord som flög runt i stallet. Jag tänker inte ens nämna hur lång tid det tog för mig. Bröl.

Det tog över en timme att få i en brodd i varje sko! Sedan gav jag upp. Åt helvete. Jag skrek högt. Fast tyst. Släppte ut hästen i hagen och fortsatte med mitt svärande ett bra tag.


 

 


2009-12-15 @ 20:44:59

fünfzehnte

Hur, hur går det till när november segar sig fram så att dagarna börjar gå baklänges efter halva månaden, medan december flyger iväg? Alldeles nyss stod folk och hurrade för att man ryckt bort sista lappen från november, och för att december börjat. Idag är det den 15:e.

Hur som helst. Alla dagar är det fullt upp, i stort sett. Men nu kanske jag återgår till det inrutade liv som innebär fler Gilla-knappar och upp till armbågarna med önskelistor (nä, i wish).


2009-12-15 @ 16:13:30

You'll remember me when the west wind moves upon the fields of barley

 

Jag hade gjort vad som helst.

 

 


2009-12-14 @ 19:26:58

MajloBlev så tagen av historien om amstaffhunden Majlo som togs ifrån familjen när de flyttat till Norge, eftersom rasen är förbjuden där. Nu har familjen kämpat om att hunden inte ska avlivas i snart ett år, och äntligen har de lyckats överklaga domen.

Haha. =)

Källa: aftonbladet.se

2009-12-13 @ 20:09:41

Somewhere else

 

 

 

 

 

 


2009-12-12 @ 18:12:10

Tolfte december tjugohundranio

Ujuj. Det blir så mycket julklappstänkande att man inte har tid till annat. Och rimmande =)
Brukade aldrig göra det förr, men gör det nu eftersom det både är kul för mig och för den som ska få julklappen.

However så drar jag till Traunemo ikväll. Kanske ligger i en hög i soffan och kollar på en film, äter clementiner och somnar efter en timme.


2009-12-10 @ 20:23:31

Önskelista =)

Varför jag skriver en lista här vet jag inte. Än mindre varför jag skriver en överhuvudtaget.Typ Revolutionary Road, Stieg Larsson-triologin..Typ Pink Cotton Candy, Strawberry.. Yum.Typ Serum, Protector..2009-12-10 @ 18:04:15

Så mycket kakor, så lite tid.

Jag kände mig som en sån där söt, rund liten mormor när jag gick omkring med socker, mjöl och bunkar i famnen. Det var bara det blommiga förklädet som fattades.
Nu har vi alltså uppgraderat skafferiet med typ... 3 000 000 nya kalorier. Nä, förresten. Det återstår nog bara 2 000 000 nu.
Drömmar, schackrutor, fudge och kola stod på bordet samtidigt. Puh.


2009-12-08 @ 17:56:32

Flygande dörrar

Man vräker inte upp en toalettdörr. Det gör man inte. Visserligen har jag själv gjort det en gång (kanske inte tagit kraft för att riktigt skjuta iväg den, men nästan), men det slutade inte så illa. Det slutade med "Oj!" "Hoppsan!" och "Förlåt!".

Jag fick en dörr på mig idag. Den flög på mig, och jag stod totalt omedveten om att det faktiskt kommer att flyga upp en dörr, vilken sekund som helst. Jag trodde att folk faktiskt kikar ut lite genom dörren innan de lämnar toaletten, för att sedan öppna upp försiktigt. Jag gör så iallafall (det faktum att dörrarna är tröga och tunga gör det hela lite mer logiskt). Visserligen är det ganska smart att trycka ner handtaget och sedan ge dörren världens push med hjälp av kroppstyngden.

Lyckligt ovetande om den om en sekund upplygande dörren gick vi i en maklig takt. (Jag kom faktiskt att tänka på att jag räddade Ida från en förskräcklig smäll. Det var jag som tog smällen. Jag tror hon är skyldig mig en lussekatt). För visst kan man gå förbi en stängd dörr? Och varför har man inte gula tejpade linjer runt dörren, precis som man hade på lekis, som upplyser folk om att "här kan du få en dörr i fejjan"?

Vilket är värst? Det faktum att jag flög iväg en meter, eller det faktum att jag utgav ett tjut som får även de med den värsta nackspärr att förbryllat vrida sig om? Det var det som hände iallafall. Plötsligt fick jag en dörr i sidan. Mina nycklar flög åt helvete, jag stampade till Ida på foten, flög iväg, föll på golvet, tjöt så högt att jag till och med överröstade ettornas brottningsmatcher i studiehallen och sedan satt jag och kollade häpet upp på den skyldige. Han sa inte ens förlåt. Han sa inte ens förlåt!
Edit och Ida hade en kul stund iallafall.


2009-12-07 @ 20:09:33

En kola i kylen

Det är när jag skriver Brittisch istället för British som jag förstår att det är dags för en paus. Automatiskt klickar jag upp en ny flik och går in på en Internetsida med enbart kläder. Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte riktigt nöjet i att sitta och titta på kläder flera timmar i sträck. Varför gör man det? Finns det något nytt man kan upptäcka? Åh, en hakvärmare! I rosa dessutom! Den måste jag ha.
Nä. De tröjor jag tittar på idag skiljer sig inte mycket från de tröjor jag bläddrade igenom igår, eller dagen dessförinnan. Så vitt jag vet uppdaterar inte de stora klädkedjorna sina kollektioner varannan timme, men ändå så måste jag se om det kanske, mot förmodan, förhoppningsvis kommit in ett nytt litet plagg.

Skitsamma. Känner att de där kolorna i kylen känner sig lite ensamma.

2009-12-06 @ 13:02:38

sjätte december

Vaknade upp till grannens avslappningsmusik som dånade inte bara i hans väggar, utan också i våra. Sedan hölls jag vaken av kattens ursinniga klösande på fåtöljen, som för övrigt blivit hans fåtölj eftersom det inte riktigt går att hålla honom borta från den. Annars har jag gömt lite julklappar i garderoben, gjort vaniljkola och tänt två av fyra ljus.


2009-12-04 @ 17:53:30

It's time

Det är dags för julklappsshopping i Gbg imorgon. =)

 

 


2009-12-03 @ 19:43:15

Ett ändlöst misslyckande

Håltimmarna mellan kl 9 och 14 ägnades åt att baka i Olivers kök (vi kallar det för hans kök). Jag och Carro bakade schackrutor och gjorde vaniljfudge. Det blev dock nåt mer i stil med brun-vita rektanglar och kola som smakade Werters. Den första kakan skulle man göra till en korv, skiva den och sedan skulle den få åka in i ugnen. Vi gjorde den till en korv, stoppade den i ugnen... Och sen skivade jag den lite i panik med en stor kökskniv, jämrandes och med armen instickandes i ugnen.
Kolan då, tänkte vi finurligt, det skulle bli den bästa kolan som någonsin satt sitt smälta socker på denna jord. Vi började med att vispa ingredienserna i en bunke med en elvisp. Det var dock något som inte stod rätt till, så jag läste instruktionerna i boken. Det stod ingenting om en elvisp och det stod ingenting alls om en plastbunke. Det stod däremot att man skulle smälta samman ingredienserna i en kastrull. Efter att ha rättat till det lilla problemet står vi och vakar över den puttande smeten. "Vadå, kokar den nu? Eller sjuder den? Den ska sjuda.." "Jag tror den sjuder." Och så sjöd fettsmeten. Den sjöd och den sjöd. Efter en oändligt lång vaka bestämmer vi oss för att den äntligen är klar och häller upp innehållet i en långpanna som är stor som en fotbollsplan. Detta resulterar i att vår "vaniljfudge" blir ca 4 mm tjock istället för bokens präktiga fotografi där fudgebiten faktiskt mäter minst 2 cm över marken.
Men jag tror att dessa två blev en god tillgång för hushållets folk, då det försvann bitar lite då och då under kvällen.


2009-12-02 @ 16:24:28

Update

Var och red hästen innan. Inte min alltså. I början gick det skit, men sen började stenhästen bli en riktig myshäst. ...tills han snubblade, vill säga. På plan mark. Han snubblade med frambenen, och det går så fort att man inte hänger med. Min nacke krasade och knakade till och jag var rädd att jag fick nån sorts whiplashskada. Haha. Nä, men seriöst.. Kan man få det av sånt? Blev alldeles yr efteråt. Får väl se om jag kan gå imorgon. EHE.


2009-12-01 @ 20:18:29

Dagens visdomsord

 

 

 


RSS 2.0