2011-01-31 @ 19:37:55

Praktikant!? Pyttsan.


Den enda bild jag kan bjuda på i nuläget. Klaga inte på att jag ser konstig ut, för jag tror att jag faktiskt ser ut sådär..
Jag tar inga kort längre. Jag har inte tid. Mitt liv är borta. Det är nämligen så att jag jobbar hela dagarna. Haha. Blev så glad att jag fick ta bussen som går fyra minuter innan jag slutar vanligtvis (slutade alltså en kvart tidigare idag) vilket gör att jag är hemma kvart i sju, och inte halv åtta.

Annars är det inte mycket mer action än så på dagarna. Förutom att jag tappade bort min fina praktikantbricka idag (om sanningen ska fram så var jag inte särskilt stolt över den. Ville liksom hellre gömma den bakom tröjkanten än springa runt och stolt visa upp den. Jag menar.. praktikant, liksom).

Autentiskt, typ fem gånger om dagen;

Kund: Ursäkta, jobbar du här? :D Kan du hjälpa mig? :D

Jag: Eh.. njae, är praktikant, men visst!

Kund, mungiporna åker ner en aning, tittar på mig uppifrån
och ner lite försiktigt med konstigt uttryck i ansiktet: Jaha.. eh.. aja..

2011-01-30 @ 11:12:28

Yesterday

 2011-01-30 @ 11:08:08

Söndag


Har spenderat hela morgonen åt 2 and a half men. Dags att börja dra sig hemåt nu dock.

2011-01-29 @ 11:17:50

290111


Fastän jag längtar allra mest till Hbg och tjugofem plusgrader, så tänkte jag iallafall bocka av bio och middag i stan ikväll. Jag dör lite av bara tanken på att få umgås med O igen.


2011-01-27 @ 21:01:30

Krokodil

 

Hjärta. Från H&M.

 


2011-01-27 @ 20:48:56

Nu väntar vi på sommaren tillsammans


Jag provade detta vackra tygstycke i butik för ett tag sedan, blev kär och.. fick den. Vad hände där? Haha. Oliver ville prompt ge mig den, så nu hänger den där i min garderob och vi väntar på sommaren tillsammans. ;)

2011-01-27 @ 20:35:14

Gårdagen


Det blev en kort jobbdag och därefter ett par timmar tillsammans med bästa Carro. Som en perfekt (då verkade idén flawless) toppning på det satt vi och mumsade på varsin semla till Remember Me. Ja.. som det pucko man är. Den var inte ens god och jag fick bittert ångra detta genom smärta resten av kvällen.

Men det var ju ändå en semla, liksom.

2011-01-25 @ 20:38:39

Praktikanten har varit i farten.

Kom och hälsa på mig på Åhléns för sjutton gubbar. Jag brukar hänga på barnavdelningen för där händer det grejer. Jag är för övrigt den som bankar och slår på saker, haha. Hyllorna vill inte samarbeta med mig. ):

Jag har dessutom redan hunnit leva mig upp till titeln praktikant två gånger. Igår välte jag lådor över ett biträde och idag tappade jag kontakten med min egna hjärna en stund och behövde få förklarat för mig tre gånger hur kalsongerna ska hänga. Alltså bredvid boxer-shortsen. "Öööhh.." tänkte jag och inspekterade en stund till. "Vänta nu.. Bredvid, alltså?"

Men det går bra, det går bra.


2011-01-24 @ 20:56:20

Måndag

weheartit

Dagen har gått bra. Fötterna värker dock och aptiten verkar ha försvunnit, men har iallfall fått i mig ganska mycket vatten. Ska strax hoppa in i duschen och sjunga högt tills jag tappar rösten.

Hörs imorgon.

2011-01-23 @ 19:35:09

230111

Imorgon börjar min praktik. Har gått runt hela dagen och uppriktigt sagt att jag inte alls är nervös. Hallå eller, liksom. ..för det är förstås nu på kvällen som det kommer. Givetvis. Kommer jag att trivas? Tänk om jag klantar mig? Vad ska jag ha på mig? Haha.


2011-01-23 @ 17:50:59

Sena sommarnätter


Jag längtar efter skyhöga klackar, korta shorts, bara ben, grillning under stjärnorna, gräsfläckar på fötterna, sena sommarnätter, bad i havet och solblekt hår. Jag vill ha det varmare än någonsin med mycket ledighet. Jag vill gå hem barfota en sen kväll med klackarna i handen.

Jag vill ha sommar.

2011-01-21 @ 23:28:35

Eller?


Okej, innan ni dömer mig - försök leva er in i en uttråkad, koffeinpåverkad och allmänt.. FINE! utseendefixerad tjejs tankesätt.

Here we go.

Ska jag köpa jeans måste jag veta hur rumpan ser ut i dem. Eller är det bara jag? Och är det bara jag som inte ser hur det ser ut därbak, fastän man liksom vrider och vänder på den lilla spegeln samtidigt som man utför de mest komplicerade dansliknande steg (hoppas ingen kikar under dörren) för att få till en bra position..?

Eller.. äh. Det blev ändå inget köp.

2011-01-21 @ 23:16:58

Tre saker jag konstaterat idag.

1. Jag blir illamående av shopping. All materialistisk hysteri som pågår dygnet runt får mig att vilja spy. Vilken tur att jag har praktik i butik de kommande fyra veckorna..

2. Det är svårt att byta om i en bil, särskilt när man sitter bakom ratten. I en stillastående bil, givetvis. Inget annat.

3. Jag måste sluta dricka kaffe. Jag får huvudvärk, en besynnerlig känsla av uttorkning, darrande händer och blir väldigt vimsig och kan inte koncentrera mig. Och allt för att det smakar relativt gott.

2011-01-21 @ 23:07:52

Att fördriva tidenEfter ett tveksamt nödvändigt möte på AMS hade jag ett hål på drygt fem timmar innan vi skulle flytta hästarna till ett annat stall. Fast besluten om att inte åka hem för att sedan vända och åka tillbaka in till stan igen, så fördrev jag tiden så gott jag kunde. Det blev lunch på Café Viskan tillsammans med sista kapitlen i min bok, rundtur på stan och därefter ytterligare en paus med cappuccino på ett annat café. Tillsammans med en ny bok som jag precis hade inhandlat. Som jag sedan lämnade tillbaka.. Men säg inget. Vi matchade inte helt enkelt.

Det blev så mycket kring flytten av hästarna - min bröt seriöst nästan benen på grund av istäckta vägar och sedan började det regna is - så nu är jag helt slut.

2011-01-20 @ 20:39:23

Det här är jag

Myskväll eller Utekväll?
Drink eller Champagne?
Blått eller Rosa?
EU eller US?
Kaffe eller Te?
Snygg eller Smart?
Hund eller Katt?
Ge eller Ta?
Aftonbladet eller Expressen?
Hiphop eller House?
Iphone eller Blackberry?
Natt eller Dag?
Salt eller sött?
Landet eller Storstaden?
Kallt eller Varmt?
Choklad eller vanilj?
Strand eller Pool?
Mac eller PC?
Blondinbella eller Kenza?
Vanligt vatten eller Bubbelvatten?
Obama eller McCain?
Lugn eller Temperamentsfull?
Matt eller glansigt?


2011-01-20 @ 20:06:58

En dag i januari


Äntligen har jag röjt ur alla gamla kläder som jag inte använder och lagt dem i kassar. Nu är det dock rummet som är fullt av stök istället.. Annars har jag inte gjort annat än slängt skräp, städat och fixat. Därefter knackade Carro på dörren.

Nä, nu tänkte jag ta och tända lite ljus, slänga mig på sängen och fortsätta läsa min bok som jag lyckats pausa i ett par dagar.

2011-01-19 @ 23:52:34

Cat.


2011-01-19 @ 16:53:12

190111 / Mina syskon.

Presentera mig själv.
Min första kärlek.
Vad är kärlek för mig.

Min bästa vän.
Mina syskon.
I min handväska.
Min födelsedag.
Det här får mig att må bra.
Det här får mig att gråta.
Mina rädslor.
Min favoritplats på jorden.
Det här saknar jag.
Mitt rum.
Mina favoritsaker.
Min inspiration.

Eftersom alla de foton jag tänkte använda mig av idag är på en helt annan dator, så hoppar jag lite i ordningen och tar inlägget om vännerna nästa gång.

Jag har bara en syster, eller bara.. Hon räcker till och lite till. Jag har alltid upplevt Anette som en sån där typisk storasyster som man när som helst kan luta sig mot för att få stöd eller bolla idéer. Utan henne hade jag varit totalt vilse i många situationer, men tack vare att hon alltid är max ett telefonsamtal bort så kan jag alltid ringa och förtvivlat utbrista "hur ska jag göra nu?!", vare sig det handlar om vilken buss man ska ta eller hur man säger upp sig på ett jobb.. (eh.. haha, japp.). Aldrig har jag fått en suck eller klagande till svar. Aldrig. Jag har dessutom många gånger upplevt att jag fått gå i hennes fotspår eftersom hon "redan varit med om det", vilket kan vara både till fördel eller nackdel för mig, beroende på hur man ser det. Jag vet att hon många gånger fått stå ut med "lillsyrran" och hennes diverse vredesutbrott, ihopknycklade tvålar, smygande på rummet när hon försökte vara ifred med sina kompisar... Jag är inte säker på hur hon ser mig, men jag vet iallafall att jag inte hade varit den jag är utan henne.

Jag älskar dig syster.

2011-01-18 @ 19:54:30

Det var tydligen fint väder idag, har jag hört.


Åh, verdammt. Hela dagen har jag gått runt i byxor med extra lös resår, legat kutryggad i soffan med en bok i nävarna och knappt hunnit titta ut genom fönstret ens. Jag skäms lite. Fast å andra sidan är det en bra bok.. jag som nästan aldrig läser böcker, fastän bokhyllan på rummet viker sig av tyngden från dem. Men ändå, när jag läser dem så går det fort som fan och jag hinner inte reagera förrän jag är framme vid sista sidan. :( Dumma bok.

Nu ska jag i protest låta boken ligga och istället titta på ännu ett avsnitt med superhunken Spartacus. Förresten.. spana in mina paint-skills.

2011-01-17 @ 21:12:19

Just nu


Jag måste tyvärr erkänna att bästa serien just nu är Spartacus: blood and sand. Varenda avsnitt är nedladdat och jag sitter som fastnaglad framför dem, one by one.
Nu nästa avsnitt!


2011-01-17 @ 16:17:25

Cream


Poncho, Topshop.com

2011-01-17 @ 13:34:13

170111 / Vad är kärlek för mig.

Kärlek. Ett väldigt stort ord som omsluter så mycket att alla inte har samma inställning till det. För mig innebär kärlek förälskelsen i en partner, känslorna för familjen, vännerna eller ett tillstånd. Just kärleken för någon annan innebär tillit, sättet man tittar på varandra och andra genast ser att man hör ihop och känslorna man får av att vara tillsammans. Att planera livet ihop, hjälpa varandra ur svåra tider eller tillsammans skratta åt livets brister eller felsteg. Något som värmer mitt hjärta extra mycket är de relativt få tillfällen då man ser ett gammalt par som trots 50 år tillsammans, efter både hårda motgångar och lyckliga medgångar, fortfarande håller varandra kärleksfullt i handen, sida vid sida. De kan varandra utan och innan och de respekterar varandras brister.

Man kan bli galen av det. Eller salig. Man kan bli olycklig. Men det finns inget så viktigt som kärlek och vi alla har fortfarande mycket att lära.2011-01-17 @ 13:04:10

Ralph Lauren Home 

 

www.ralphlaurenhome.com

Jag dör lite när jag tittar på dessa fantastiska materiella ting. En dröm.
De sista tre bilderna kommer från kollektionen The Heiress.2011-01-16 @ 18:11:14

160111 / Min första kärlek.

Jag tror att det var sommar när vi träffades för första gången. Han var flera år äldre än jag, men det ansåg jag inte alls som något problem. Jag hade nog inte någon tanke på att han säkert bara såg mig som en liten flicka i för stora kläder. Hur som helst så hade jag länge tankar på denne unge man tills det helt enkelt inte ledde någon vart och jag till slut vände bort blicken. Först då, ett par år senare, upptäckte han mig, men då hade jag inte känslor kvar. Detta är dock inget jag går runt och tänker på idag.

2011-01-16 @ 18:06:21

Salmon / wine


Carro och jag lagade mat igår, tog några glas vin och hade en väldigt fin kväll. Det känns som att jag verkligen behövde det här, liksom komma undan från samma gamla vardag som man är van vid.

2011-01-16 @ 18:00:51

Mango + banana


Mango, banan och soyamjölk. Mixa. Sjukt gott!

2011-01-14 @ 14:55:26

140111 / Presentera mig själv.

Jag och Carro har ju redan likadana väskor, så då gör det säkert inget om jag snor hennes lista också.

Presentera mig själv.
Min första kärlek.
Vad är kärlek för mig.
Min bästa vän.
Mina syskon.
I min handväska.
Min födelsedag.
Det här får mig att må bra.
Det här får mig att gråta.
Mina rädslor.
Min favoritplats på jorden.
Det här saknar jag.
Mitt rum.
Mina favoritsaker.
Min inspiration.


Mitt namn är Marika Agnes Janina (därav bloggnamnet). Jag är hälften polsk och hälften svensk men har en förkärlek till Polen, främst på grund av människorna men också på grund av atmosfären som är en helt annan än i Sverige. Jag kan vara ganska blyg med nya människor och behöver lära känna innan jag får förtroende för någon. Jag är en äkta morgonmänniska som föredrar att gå upp tidigt framför att gå och lägga sig sent, så för att toppa det älskar jag frukost. Det händer ibland att frukost är det sista jag hinner tänka innan jag somnar, så då förstår ni nog hur det ligger till. Något annat jag håller kärt är djur, familjen och vänner, förstås. Min svaga sida omfattar choklad och shopping, men även sena biokvällar och mysiga middagar tillsammans med pojkvännen.
I framtiden vill jag gärna studera, men på grund av att jag alltid har så svårt att välja mellan saker, så även studier, så behöver jag en stund på mig för att komma fram till vad jag vill arbeta med. Hälsa och kost intresserar mig väldigt mycket och kan möjligtvis vara ett alternativ.

2011-01-13 @ 19:01:04

Something grey, something new..


2011-01-13 @ 18:27:46

Oh oh oh, sweet thursday.


I förmiddags drog jag och carro in till stan för att frossa i sushi och inte göra något mer. Fast det gjorde vi ju.. Det blev lite "Här kommer hon med shoppingkassarna". Alltså Carro, förstås. ;) Denna blygsamma summa sushibitar på bilden är givetvis bara en bråkdel av vad vi åt.

Utanför butiken, vi har precis satt oss i bilen när jag ser ett par uppblåsta axelsvingande killar (från gamla joguslavien typ) med bakåtslickat hår och jag sätter armbågen i Carro och skämtsamt säger "Skräm dem Carro!" varpå hon tar luft i sina lungor och snabbt utbrister "Abow!!".


2011-01-12 @ 19:22:06

120111


Det händer så mycket nu att jag blir alldeles till mig. Igårkväll var mitt hopp nedgrävt långt ner på botten, men idag är det minsann nånstans mittemellan. Inte riktigt fågel än dock. Var på arbetsintervju idag och det kändes riktigt bra, men frågan är - vad vill jag? Vill jag ha praktik med eventuellt jobb senare eller vill jag ha ett timjobb?

Upptäckte även precis att min garderob ser lika mörk och dyster ut som dagens samhälle. Hipp hurra! :D

2011-01-12 @ 15:41:47

Hur kommer det sig att alla läkare pratar som småbarn?

Sitter och tittar på näsoperationer när de knackar och drar och gräver och vrider. Det får mig att tänka på den gång jag och mamma satt i köket och jag plötsligt får en aha-upplevelse.

Jag: "Åh, nu vet jag varifrån jag fått min jäkla näsa! Från dig!" :D
Mor: "Nähä du! Knappast! Inte från mig!" utbrister hon förnärmat som om hon inte vill ta ansvar för mig näsa.

Sjysst.


2011-01-11 @ 16:53:51

Va?

Vi sitter i bilen och diskuterar flytt.
Jag: Men om man lägger ut mer pengar på hyra och spar då?
Oliver: Ja, men då får vi leva ypperst knaprigt!

I telefon.
Jag: Jag får skitont i magen efter att ha ätit bröd.
Oliver: Nej, jag gillar inte riktigt bröd.
Jag: Jo, det är ju gott. Finns massa olika sätt man kan äta det på.
Oliver: Tror att jag ska svänga in på Subway imorgon bitti och ha en baguette som lunch på jobbet.

2011-01-10 @ 21:11:45

7 reasons to cut the carbs?

Bild signe.metromode.se

Måste tipsa om en suverän blogg som jag suttit och läst den senaste timmen. Woldfitness.com om du är intresserad av att leva hälsosamt och bli riktigt peppad inför att ta tag i gamla ovanor. Finns hur mycket som helst om träning, hälsa, mat och viktnedgång.

2011-01-10 @ 08:13:07

"You're ravenous." "Do you mean 'ravishing'?" "I do."
Det var en fröjd för ögat att sitta på bion sent igårkväll och titta på både Depp och Jolie, om man säger så.
If you know what I'm sayin'.


2011-01-08 @ 11:36:29

Sen är allt bra igen


Dricka te med honung, äta salta pinnar med jordnötssmörsfyllning, dansa bort sockerkicken till hög musik och kasta sig utmattat på soffan.

2011-01-07 @ 19:55:42

Eftersom det ju är så kallt så kan en hålig tröja hjälpa mig med att hålla värmen


Okej, skitsamma. Här har ni en bild på fina tröjan från Weekday som jag lufsat runt i idag. Och det är inte mitt hår där under armen, utan det är tröjans hår.. Tänkte att jag kanske borde upplysa om det.

2011-01-07 @ 19:42:54

OH YEAH


Tja, jag skulle kunna lägga in ännu en fjortisbild, men med tanke på att det är högst troligt att det bara är jag själv som uppskattar det, så låter jag bli. Okej, det här inlägget leder ingenvart känner jag.


2011-01-05 @ 16:23:20

Tjejproblem nummer 1


Nu är det konstaterat. Förr trodde jag att jag hade alldeles för lite plats för mina kläder, och att det var därför det alltid låg en massa framme, men nu har jag insett.. Jag har sjukt mycket kläder. Var tvungen att lägga iordning 10 tröjor som låg på hög (en av fem högar, typ) och insåg att jag bara använt de flesta ett fåtal gånger. Sen till kjolarna.. hallå, jag använder inte ens kjolar! Och lådan med toppar och linnen sen. Jag gräver och gräver men hittar inget jag gillar, så varför sjutton sparar man på allt? Tja, jag skulle ju kunna göra mig av med..

Eller, nej förresten.. Jag behöver en större garderob.


2011-01-04 @ 20:02:20

All eyes on cupcakez


MH!

2011-01-04 @ 19:51:48

Wuzup?


Rasta katten, få i sig näring samt försöka underhålla sig framför diverse tv-program.

2011-01-04 @ 16:32:25

*Do the happydance*


Igår trodde jag att det bara skulle krävas en enda dag till innan jag skulle börja riva av mig håret och tugga på tårna av frustration, så jag satte mig med telefonen i handen och började knappa in telefonnummer som om det inte fanns någon morgondag. Tillslut gav världen, eller vad det nu är som stoppat mig alla dessa månader, vika och äntligen har jag skaffat mig en praktikplats. I butik dessutom! Yesyesyesyes.


2011-01-03 @ 16:50:44

Come again?

Göteborg
Vi går in genom Weekdays dörrar och av förväntan och upphetsning utbrister Carro: "Åh, jag har väntat på den här stunden hela mitt liv sedan sist jag var här!"


2011-01-03 @ 11:00:01

Micke bra!


Make Up Stores treatment toner! Innehåller bland annat gurka som är kylande, avsvällande, åtstramande och mjukgörande.

2011-01-01 @ 22:57:02

Världens finaste2011-01-01 @ 15:40:40

311210/010111
Jag bjuder på dessa enkla bilder så länge. Denna dag är, precis som förutspått, seg och ingen orkar engagera sig i något. Precis som det ska vara.

 


RSS 2.0