2010-04-30 @ 20:50:40

Just nu


Helt slut, men inte gjort särskilt mycket idag. Slutade två, åkte in till Borås med bultande huvudvärk och kom hem för en stund sedan. Blev inga skor, men däremot fina underkläder. Klockan är bara halv nio, men jag är schlut.
Har dessutom en sjukiloskatt i knät just nu. Det är inte lätt (bokstavligt..) med tanke på att jag inte har så långa ben och han kräver lite utrymme, liksom.

Såg förresten en påse med marknadsgodis på bordet.. Mumz.

2010-04-28 @ 18:01:57

Svenska Hollywoodfruar

 

De snackar hål på Svenska Hollywoodfruar.

Dottern var tillsammans med pojkvännen nära gränsen till Mexico när de naturliga behoven tryckte på.

- Alexis måste gå och bajsa, så hennes pojkvän grävde ett hål
för henne, säger Suzanne Saperstein i programmet.

Under lunchen börjar de diskutera vem som egentligen har den bästa
pojkvännen eller flickvännen.

Alexis:
- Jag har den bästa pojkvän för han ger mig en stor bajshål.


2010-04-28 @ 17:34:13

Engagemang

När jag verkligen trodde att jag var på väg att ge upp skolarbeten (inte helt kanske, men delvis), så får jag plötsligt en riktig push av en väldigt bra lärare. Blir glad av att höra vad jag måste förbättra och att jag måste göra det för att nå mina mål. Det får mig engagerad! Sitter nu och tittar ut över ett regnigt Tranemo, samtidigt som jag med rynkad panna och konstant svärandes abetar med engelskan. Men jag kommer framåt med den. Bokstav för bokstav.


2010-04-27 @ 16:42:48

Smooth

 


2010-04-26 @ 18:06:25

Dagensmusik
: Need to Breathe - More Time
frisyr: Uppsatt
smink: 5 minuters-smink
klädsel: Treggings/Leggings/Nåtsånt + går top + mörkgrå kofta
händelse: Kvavt i luften = :D !!
vill ha: Studenttider
beroende: Oliver som i Oliver. Inte oliver.
tråkigaste: Hej sockerberoende. ):
köp: filmjölk! =)
mat: pannkakor och ostkaka2010-04-23 @ 20:36:38

Ska sälja en telefon jag har


bestofblocket.se

2010-04-23 @ 18:53:44

Maybe someday we will face, and maybe talk but not just speakFörsta du gör på morgonen: Tvättar ansiktet
Frukost: Varierar, men alltid något med frukt
Avgudar: Godhjärtade människor
Tycker om: När kroppen mår bra
Färg: Vit
Mat: Lax, sushi
Kamera: Canon Eos
Skor: Höga
Dricker: Vatten
Beroende: Shopping och.. te
Semester: Vill till Florida, älskar Polen
Önskar mig: Ett sommarjobb
Borde: Sluta oroa mig
Vill: Resa
Värsta som finns: Folk som dömer utan att veta
Drink: Sunset Beach
Hemlighet: Många
Rädd för: Passivitet
Mobil: SE
Älskar att: Dansa
Tycker inte om: Att vänta
Dålig på: Att ljuga2010-04-22 @ 18:19:44

Mm-mm

Äter man på lunchbuffén på Thai Silk behöver man inte äta mer den dagen. ..eller på en vecka, typ.

Servitris: Kan jag ta undan din tallrik?
Jag, chockat: Nejnejnej, jag ska ha mer!

Så allt hur Oliver förskräckt sneglade på mina portioner.


2010-04-21 @ 18:31:43

Cupid's Arrow

 

Jacka - Organic Denim Jacket, net-a-porter.com
Top - Jersey racerback tank, net-a-porter.com
Skor - Buckle Flats in Black, shopzoeonline.com
Jeans - Skinny Pins Jeans in Black, im-hm.com
Armband - Alkemie + Cupid's Arrow Bangle, econciousmarket.com

 

 


2010-04-21 @ 12:21:55

Just nu

Sitter med loggen från projektarbetet och försöker uppdatera den. Behöver verkligen ta tag i det här nu.
Imorgon är vi lediga, och då blire mys med älskling heela dagen. =)

2010-04-20 @ 16:41:58

News


Keepers? Hm. Bilden gör inte skorna rättvisa direkt, men
orkar inte slingra mig på golvet bara för att få till en bra bild. ;)

2010-04-20 @ 16:28:43

student 10

 

Studentmössan ligger nu tryggt hemma hos
mig, i väntan på sommarens kanske bästa dag.
Möttes även av två paket när jag kom hem, varav det
ena (troligtvis) innehöll min studentklänning och
det andra ett par läckra klackar. =)

 

 


2010-04-19 @ 20:58:39

Hej munterhetJag vill ha en plan för poststudent-life, men det går inte. Vill ta det mesta som det kommer, men det går liksom inte det heller i vissa fall. Önskar att jag redan nu visste om jag kommer in på utbildningen eller inte, fast å andra sidan vore det inte lika spännande. Men varför ska det vara spännande egentligen? Man lär sig att livet är fan inte spännande, det ska vara planering och struktur, annars blir det ingenting av en. Eller?
Det är nog så det är att vara vuxen. Roligaste tiden på dygnet är de få timmar man tillbringar efter jobbet. Tro fasen att man blir grådaskig då.

Det känns som att jag får klaga lite, speciellt efter sju timmar framför datorn med svenska- och engelskainlämningar. Älskar det! :D


2010-04-19 @ 19:41:05

Älskar skolan, älskar skolan, älskar skolan...Har fullt upp med inlämningar som aldrig vill ta slut. Behöver jag säga nåt mer?

Hej&hå.

2010-04-17 @ 14:20:00

MuppSlut i kroppen. Kom hem inatt efter inflyttningsfest, och hoppade givetvis piggt och glatt upp ur sängen innan sju imorse. Kom nyss hem från två jobb, men resten av dagen kommer att bli bättre. ;)


2010-04-16 @ 16:38:14

De vanligaste nötterna – och fördelarna

Cashewnöt
Blir att mer populära. Fetthalten är ganska låg om de jämförs med andra nötter, runt 50 procent och fettsyrorna är till stor del enkelomättade. Välj helst naturella nötter, ju mer behandlade eller värme nötterna har utsatts för desto mer av de nyttiga fetterna förstörs. Äter man väldigt stora mängder av cashewnötter kan de ha en laxerad effekt. Passar bra som snacks eller i kakor.

 

Hasselnöt
En av de fettrikaste nötterna, med väldigt hög halt av omättade fettsyror. Nöten är även rik på kalcium. God att ha i müsliblandningar eller som topping på en fruktsallad.

 

Mandel
Egentligen en stenfrukt, men säljs bland nötter. Mandel innehåller mycket vitamin E och protein. Behåll gärna det tunna bruna skalet på mandeln, det innehåller många olika flavonoider. Flavonoider ör antioxidanter som skyddar våra celler mot fria radikaler. Mandel passar bra i glögg, hackade över glass och fruktsallad eller som topping över en sallad.

 

Jordnöt
En baljväxt men ligger näringsmässigt mer som nötter och frön. Välj gärna oskalade jordnötter, de håller sig längre är skalade. Eftersom jordnötter innehåller stor andel omättade fettsyror är de i skalat tillstånd ganska känsliga för att härskna om de utsätts för mycket ljus och syre. Det är också väldigt trevligt att sitta och plocka av skalet och klämma ur nötterna. Jordnötter innehåller mycket protein och runt 50 procent fett. Passar bra som snacks eller i maträtter.

 

Paranöt
Hör till den nöt som innehåller mest energi och fett. Det är också den nöt som innehåller mest mättat fett av nötsorterna, på så vis är den också minst känslig mot oxidation. Innehåller en hel del selen. Goda som snacks eller i kakor.

 

Pinjenöt
Egentligen ett frö, men är mer lik nötter näringsmässigt. De innehåller runt 40–50 procent fett, med hög andel av enkel och fleromättade fettsyror. Goda att strö över en sallad eller en varmrätt.

 

Pistagenöt
En härligt grönaktig färg, vilket tyder på att den är rik på antioxidanter. Köp gärna oskalade nötter. Pistagenöten innehåller mest protein av nötterna och ligger bland de lägsta i fetthalt. Nöten innehåller även mycket kalium. Goda som snacks eller som topping över en sallad.

 

Valnöt
Innehåller omega 3. Den innehåller också antioxidanten ellagsyra. Antioxidanter skyddar kroppens celler från fria radikaler. En av de nyttigaste nötterna. Goda som snacks att ha i yoghurt eller som topping över en sallad.

Källa: Aftonbladet.se

 

Pistage

 


2010-04-16 @ 16:34:14

This summer I'll be nude

Tjohoo! Beställde studentklänning precis. Står att den var i färgen nude, men den såg rätt vit ut, så det återstår att se. Tänkte se hur stor skillnad färgen kan ha, liksom vad man räknar till nude, så jag sökte upp ordet på google. Skrev "nude" och upp kom sidförslag som Sexxy nude babes och annat... liknande.. Klickade på Bilder och uppfattade då vad jag faktiskt skrivit, så tillade snabbt "dress" också.
Eh.
I vilket fall blir det spets och volanger. Kommer efterlikna den gräddbakelse jag alltid känt mig som ;)

Och så lite nudepix på det


Kate Bosworth


Elizabeth Banks


2010-04-14 @ 13:49:34

Ett inlägg om skor

Många tjejer hittar ett på uuunderbara, omänskligt högklackade Skor i butiken, tar dem på sig och posar i spegeln. Hur ser de ut framifrån? Från sidan? Bakifrån? Hur ser det ut när man posar lite? Ser man smal ut i dem? Sedan infinner sig ett lyckligt leende, och man ställer upp Skorna på disken och plockar upp plånboken. Har man någon med sig, kanske framförallt om det är en mamma av någon slag, brukar man ofta få höra "Men har du provat att gå i dem då?" "Ööh.. Nej?" svarar man då sanningsenligt. Gå i dem? Det får future you bekymra sig om.

Typiskt vissa tjejer (måste berätta att jag ju... inte alls talar ur egna erfaranheter. Eller så...) är att plåstra om våra mest utsatta tår, förslagsvis lilltårna, innan vi omsorgsfullt tar på oss klackarna. Ett måste för att förhindra eventuell skoskav eller inklämda tår. Sedan upptäcker man kanske en morgon att skorna faktiskt är liiite stora när man går i dem, sådär att man måste knipa med tårna för varje steg man tar. Men äsch, fötterna lär ju ändå svullna upp snart, så då kommer de att sitta bättre. =)

Varför utsätta sig för sådant, undrar bekymrade pojkvänner och mödrar. Men jag måste faktiskt säga att högklackade skor inte är de mest förödande skorna för fötterna, vilket jag läste härom veckan i en tidning. Utan det är skor som inte ger någon som helst stadga för fötterna, det vill säga uggs. Ni vet de där enkla, oftast svarta eller beiga, mjuka gudomligt sköna "stövlarna"?

En annan bra aspekt vad gäller högklackade skor är alla de genvägar man upptäcker på väg till bussen, jobbet eller skolan. Med tanke på att det tar lite längre tid att gå i dessa snygga skor, så måste man på någon sätt kompensera för tiden. Jo, eller så ger man sig iväg en stund tidigare, men det är ju fakstiskt inte alltid möjligt.

Jag vet nu hur det känns för Oliver att komma in i lägenheten, dock. Att inte vara en miniatyr, vill säga. Speglarna slutar i axelhöjd på honom, vilket jag också nästan fick erfara eftersom jag drog på mig klackarna innan jag var färdig vid spegeln.
Men jag kan ju iallafall använda mig av hur höga klackar jag vill, för jag kommer ändå aldrig upp i samma höjd som han.

 

 


2010-04-12 @ 21:13:10

Hej intessanta inläggKör på gramma'-look idag. Glasögon, mjukisbyxor och allmänt sunk. =) Jobbade förut, så har fått något ordentligt gjort iallafall. Ska skicka in en engelskauppgift strax med.

2010-04-12 @ 14:40:35

1, 2, 3

 

samtliga från Åhléns


2010-04-12 @ 13:19:37

Limerence

 


2010-04-11 @ 15:10:53

Vacker hy

Vatten.
Drick minst 2 liter om dagen/8 glas för att få upp fukten i huden och rensa ut gifter. Ju bättre du är på att återfukta desto bättre blir huden. Får kroppen att må bra inifrån.

Sömn
Sömnen ÄR viktig när det gäller huden. Det är då som huden reparerar sig, en dålig sömn ger dålig hy. Sov minst och högst 8 timmar om dagen.

 

Grönt
Frukt och grönt är ju en klassiker när det gäller hälsa och hud. Broccoli, sallad, tomater, citrus mm ger en friskare och bättre hud, plus att du blir piggare. Grönt te på det och du blir fulländad.

 

Zink
Är känt sedan länge är bra för huden, om du har brist så kan du få både acne och mjäll. Spenat, fullkorn, nötter, skaldjur, gröna ärtor och solrosfrön innehåller mycket zink. Om du inte får i det genom kosten så finns zinktabletter att köpa i din hälsokostbutik.

 

Smink
Om du använder foundation varje dag så ska du välja en som inte innehåller oljor och talk som täpper till porer. Fråga gärna innan du köper för att vara på den säkra sidan. Mineralfoundation är också ett hett tips som även kan förbättra din hy.

 

Kräm
Man ska ju återfukta sin hy varje dag, men använd då inte krämer innehållandes oljor. Välj en oljefri och gärna med aleo vera som sägs ha en positiv effekt på acne.

 

 


2010-04-11 @ 15:07:16

Blå himmel

 

Vilket fantasktisk väder! Varit ute ett par timmar och njutit. Snart åker vi in till Borås
för att hälsa på syster, men tar kanske en kopp rött te först. ;)

 


2010-04-10 @ 20:42:56

MmhTasteline.com

2010-04-10 @ 18:09:23

Bli resereporter!


Solresor söker nu efter en resereporter och bjuder denne + eventuella medresenärer på resa samt boende. Man kommer att få domkumentera resan i bilder på sin blogg. Kravet är att man ägen en laptop, en digitalkamera och en blogg. =)2010-04-10 @ 17:38:49

Seg och mätt

Har en seg hjärna, men en full mage. Kom hem från högskoleprovet och fick reda på den stora flygplansolyckan i Ryssland där en stor del, dvs ca 100 pers, av Polens regering omkommit, även presidenten.

Ikväll ska jag slänga upp fötterna på soffbordet och titta på Djävulen bär Prada. Tänkte jag. 21.25 på TV4 i vilket fall.


2010-04-09 @ 21:19:33

ÄntligenStrax kommer den här tönten över, och då ska jag pussa på honom. =)
Ett problem bara.. Om han varit i fjällen och åkt skidor i en vecka, borde han inte vara väldigt solbränd då? Skit också. Kommer aldrig ikapp.

Imorgon - högskoleprovet. Can't wait.


2010-04-09 @ 14:43:05

TeatimeLite bonnigt, men världens godaste. Te med lite mjölk + skorpa. ;)

2010-04-09 @ 10:35:41

Fulaste kläderna

Om det är någon som har de här kläderna i sin garderob (och bär dem), helt okej. Uttrycker bara min smak, men... vad fan tänkte du på?

 

 

 

 

 


2010-04-08 @ 23:00:31

News


En oversize tröja samt underkläder blev det. Halva priset? Som fyndat! (?)


Inne på Gina Tricot:

Jag: Men vet du om de har kvar de där leggingsen..?
Carro: Hmm.. *tittar sig fundersamt omkring, letar. Får plötsligt syn på en tröja* Öh, jag ska bara...2010-04-08 @ 22:26:53

ShopshopIdag var det shopping i Göteborg med Carro. Var ute efter en studentklänning - kommer hem med allt annat utom en klänning. Det finns faktiskt inga fina för den som undrar. Än.

Bilden: Fika! Jag med chai-te och märkt väl en liten bit av min mandelskorpa som var svingod. Måtten var dock cirka 4x3 cm, men om inte för ögat, så var det en fröjd för själen och magen.

Och de snyggaste plånböckerna någonsin är med i kanten på bilden. Carro, som även är lite mer djurisk av sig (framgick även ur fler av hennes klädval), valde den i ormskinnsmönster, medan jag tog den svarta. Ångrade mig sen av någon cpig anledning, så jag lämnade tillbaka den. Whyy?!


2010-04-08 @ 22:21:35

Äntligen någon som förstår! :D

Jag röker inte, jag dricker inte, jag tar inte droger. Jag shoppar. Okej?
Danielle Fishel, skådespelerska


När jag var barn fick jag lördagsgodis. Jag behöver fortfarande något sött när det är lördag, till exempel ett par skor.
Carina Förne, chefredaktör och stylist


Det snabbaste sättet att lära känna en kvinna är att följa med henne och shoppa.

Marcelene Cox, författare
2010-04-07 @ 21:15:34

Wszystkiego najlepszego mamo !

 

 

Firat mor på födelsedagen idag. =) Har bakat o städat både lägenhet och bil. Pust.

Och så blev det en jäkla massa motion sammanlagt. Ska ta hand om fossingarna
en stund nu, för imorgon blir det ännu mer gående.

 2010-04-07 @ 15:30:01

Mmm =)
 


2010-04-06 @ 18:02:33

Ananananas


 

Himmelskt.


2010-04-06 @ 11:28:33

Pust40 min "powerwalk", som det så fint kallas, i måndags, och min rumpa tog tydligen åt sig träningen, för jag kunde knappt gå igår. Idag blev det ytterligare 40 min, men blandat med jogging. Sedan en stunds styrka efter det.


2010-04-05 @ 19:27:07

Nej till EU:s krav på införandet av ritualslakt i Sverige

Blir förbannad än en gång. Hur kan EU kräva att Sveriga ska införa ritualslakt, sk. halalslakt i Sverige? Det strider emot alla våra lagar om hur vi ska behandla djuren, och de vill ha det för att uttrycka religionsfriheten i landet. Jag tycker att det är så otroligt primitivt att tänka såhär! Ta seden dit du kommer eller åk hem. Punkt.
Inga djur ska behöva lida genom att hänga uppochned i 10 minuter innan de förblöder och dör, bara för att människan har små problem och alla ska få tro på sin gud eller vad det nu är de tror på.

Bevara det svenska djurskyddet
- Säg NEJ till ritualslakt!
Trots att det återstår missförhållanden att korrigera inom den svenska djurhållningen, så har Sverige ändå en av världens mest humana djurskyddslagar. Sverige är också ett av få länder i Europa, som inte tillåter den form av ritualslakt, som praktiseras av bokstavstroende judar och muslimer, där djuren, utan föregående bedövning, får sina halsar uppskurna och sedan lämnas att långsamt förblöda till döds.


EU kommer i juni att eventuellt besluta att slakt utan bedövning blir lag i samtliga EU-länder. Detta med hänvisning till religionsfriheten då många muslimer och judar efterfrågar så kallat halalkött och kosher. Detta strider mot Sveriges nuvarande djurskyddslag som säger att djur måste bedövas innan slakt - dock kommer vi efter den nya EU-lagen tvingas att även utföra slakt utan bedövning.

Fyfan.

Det är visserligen SD som lanserat vissa av de här sidorna, men det bryr jag mig inte om. Vissa går ur gruppen när de upptäcker det, men skitsamma. Det man istället bör ägna sin energi åt är att bry sig om hur djuren behandlas, och inte fortsätta strida bara för att det är ett visst parti som försöker göra något.

Gå med i gruppen på FB och skriv under protestlista.


2010-04-05 @ 15:35:08

Påsken i bilder 

Kakor, påskeld och ägg, natürlich.

 


2010-04-05 @ 12:39:11

Bland tautologi och diaspora

Sitter och övar inför högskoleprovet på lördag. Ordkunskap.
Fick precis 25/40 rätt, och det ser ju... lovande ut. Visst?

Gems, hinsides, illusorisk, flottilj, suffix, pålysa, träta, defilera, mandorla. Mandorla? Är det ens ett ord!? Vad fan har jag gett mig in på?

Någon som känner sig manad? www.ordprov.se


2010-04-03 @ 22:59:02

M a t

Har bara ätit idag, i stort sett. Händer inte mycket mer än så. Tog till och med lite kort på maten (ehh). Åt för tre timmar sedan, och nu har jag lagt magen på tangentbordet. Så tjock är jag nu. Ujuj.

Näpp, ska ta och planera morgondagens frukost och lunch (eller kanske en brunch? Oh, jag säger då det..).

Okej, nä det gick inte. Det klarar inte min mage av i det här tillståndet.


2010-04-03 @ 15:04:20

100 people

If you could fit the entire population of the world into a village consisting of 100 people,
Maintaining the proportions of all the people living on Earth, that village would consist of

57 Asians
21 Europeans
14 Americans (North, Central, and South).
8 Africans


There would be:

52 Women and 48 men
30 Caucasians and 70 non-Caucasians
30 Christians and 70 non Christians
89 Heterosexuals and
11 Homosexuals


6 People would possess 59% of the wealth and they
would all come from the USA
80 would live in poverty
70 would be illiterate
50 would suffer from hunger and malnutrition
1 would be dying
1 would be being born
1 would own a computer
1 would have a university degree


If we looked at the world in this way,
The need for acceptance and understanding would be obvious.


If you woke up this morning in good health, you have
more luck than one million people, who wont live through the week.


If you never experienced the horror of war, the solitude of prison, the pain of torture,
were not close to death from starvation, then you are better off than 500 million people.


If you can go to your place of worship without fear that someone will assault or kill you, then you
are luckier than 3 billion people.

If you have a full fridge, clothes on your back, a roof over your head and a place to sleep,
you are wealthier than 75% of the worlds population.

2010-04-02 @ 23:11:29

Megan Fox

före - efter

 

 

 

 

Den här kvinnan är snygg hur hon än gör med sitt hår. ;)

 


2010-04-01 @ 19:16:43

Vidrigt

Jag blir förbannad när folk ens kommer på tanken att göra nåt sånt här. Ett porrspel som går ut på att våldta tjejer?! Okej, bättre att göra det på datorn/tvn/whatever än i verkligheten, men seriöst? Det var det töntigaste och mest omogna hittills. Jag är medveten om att det bara är ett spel, precis som alla andra som går ut på att mörda flest på kortast tid, men vafan.


Se här och läs här.


2010-04-01 @ 18:45:27

Put on a show, I wanna see how you lose control


Det blev lite nytt i tisdags, men mest basplagg. Leggings o top.
Sen fick det bli en superblommig top också. Man får ju våga lite, liksom.

Måste bara påpeka att jag höll mig till mitt te förut. ;)


2010-04-01 @ 18:20:39

Ett byte

Vad händer när man bestämt sig för att dra ner på sockerintaget och förnöjt tar sig en kopp te istället? Jo, pappa står plötsligt i hallen, hummar till och sträcker fram en påse med croissanter och choklad. Och tulpaner. I utbyte skulle han gärna vilja ha en kopp te. Eller kaffe. Eller saft. Spelar inte så stor roll.

Så söt är han, min far.


RSS 2.0