2009-10-24 @ 06:37:25

bye sweden

Sitter med en kopp rött te och har gått upp waay too early, som alltid, men det är det som är skönt liksom.. Sitta och huttra lite smått, ta en kopp te och göra vad man vill. En bok kanske? Gör så innan skolan också, och folk säger att de inte förstår sig på mig. :P
Fast nu är det så att vi ska flyga över till polen om typ.. sju timmar eller nåt.
Vi hörs igen när jag kommit tillbaka :*

2009-10-23 @ 13:01:19

To doPackat inför imorgon. Nästan helt klart, iaf.
Filosofin är klar. Typ.
Överfört allt från gamla mobilen.
Skickat iväg mobilen.
♥ Skriva klart engelskan
♥ Skriva klart projektplanen
♥ Åka iväg till pappsen


2009-10-23 @ 09:45:13

Nu ska det packas inför imorgon!♥ Packa inför imorgon
♥ Skriva klart filosofin
♥ Skriva klart engelskan
♥ Skriva klart projektplanen
♥ Skicka ev. iväg mobilen om jag fått betalt
♥ Åka iväg till pappsen
♥ Överföra alla grejer jag vill ha från gamla mobilen
♥ Andas

Därför sticker jag iväg och fixar detta nu. Ses!

2009-10-21 @ 16:46:54

Happy hour

Jag har massa grejer att göra, men jag sitter här och kollar igenom Photoshop Disasters istället.

Dessutom vet jag nu att man inte borde åka till Serbien om man heter Peder. Namnet betyder "bög" på serbiska. Lasse betyder på samma språk "tandkött", och i Bosnien finns kvinnonamnet Baisa. Somaliska namnet Muna betyder "balle" på finska. Mer kul här.

2009-10-20 @ 20:42:43

Jag vet hur man pumpar däck. Faktiskt.

Har så mycket att göra att jag kommit ur mina vanor. Jag kommer inte ens ihåg hur jag gör på morgonen längre. Har nämligen en viss ordning på det jag gör då. Känns underbart att få komma ifrån allt på lördag, men ändå är det ganska nervöst. Du vet - det där med flygplan och grejer.
Ska till ett stuteri som ligger i typ norra Polen. Visst hade det varit kul att åka till typ Warszawa istället, men det här funkar fint det med. Kommer tillbaka med magrutor istället för skavsår på fötterna. Vad vet jag.I brist på annat att lägga upp, i stort sätt.


Förresten skulle jag pumpa däcken på bilen för en stund sedan, och eftersom jag inte fick hjälp av killen bakom disken på bensinmacken, så kavlade jag upp ärmarna och tänkte göra det själv. Sen satt jag där i mörkret vid bilen i min tjocka jacka och i mjukisbyxorna (aj, ful kombination ska ni veta, men vem bryr sig?) och pumpade på för glatta livet. Sanningen är att jag vet hur man gör. Det är inte så svårt, det är liksom bara att få upp mätaren till 2. Två liter eller kilo eller styck. Skit samma.
Sen kommer en vänlig själ som hört mig i affären och frågar hur det går. Självklart gick det ju dåligt och plötsligt visste jag inte hur man gör. ;) Men jag tror att han var nöjd över att kunna hjälpa till. Dessutom stod det typ "bilservice" på hans jacka så.. jag tror förresten att han såg mig som ett pucko. Öhö.


2009-10-19 @ 14:01:44

Afraid of the dark?

Jag försöker just nu hastigt skriva ihop min novel i engelskan eftersom den ska vara färdig om.. 40 min. Shit. Hur mycket jag än anstränger mig så blir det ändå bara skit av den. ;) Konstigt att jag själv är rätt känslig för typ horror movies, men så kan jag inte skrapa ihop en skräckberättelse själv.

Well. I ain't gonna worry.

2009-10-18 @ 18:26:48

Hur man håller sig i form

Först och främst ska man inte, efter en dags godisätande, bestämma sig för att köpa lite chips och dip samt poppa popcorn på kvällen samtidigt som man slöar framför tvn med en film.
Man ska heller inte sitta stilla mest hela dagen.
Man tar trapporna istället för hissen.
Man besöker inte ICA varje dag.
På rullbandet kan man fortfarande gå, man behöver inte stå stilla.
Man äter inte middag tre gånger om dagen.
Man har inte en godispåse liggande i skåpet vid sängen.. "ifall godissuget vinner slaget" (oliver gör så, inte jag.)


 


2009-10-18 @ 10:44:49

Inte mkt att skriva om

Det har inte funnits mycket att skriva om senaste tiden. Gjort saker jag skulle gjort, men också inte gjort saker jag borde gjort. Eller nåt sånt.

Nu har älsklingen börjat kolla på jackass, så då får jag väl joina honom. Man kan inget annat än skratta när de är så sjuka i huvudet.

2009-10-16 @ 10:57:38

Jag behöver skor inför vintern, för den är här nu kan man säga.

Så mysigt med snö!
När man var liten och satt där i klassrummet med armbågarna mot bänken och hakan vilandes i händerna och läraren instruerade oss hur en ko låter när den råmar, obs! inte muar, och varför en ekorre hoppar i träden, så hörs plötsligt ett chockat rop, "Det snöar!" varpå alla ansikten snabbt vänder sig mot fönstret. Därpå ljuder ett tiotal "ååh!" och små fötter springer mot fönstret, handflator pressas mot rutan och läraren är bortglömd.
Jag har alltid sedan dess varit ganska skeptisk och tråkigt inställd på snö, men det är inte riktigt så längre. När jag promenerade den lilla biten från bussen hem njöt jag faktiskt (kan också vara så att jag har världens fetaste sumojacka på mig och därför inte fryser). Postmoppen (en flakmoppe som används av brevbärarna) gav ifrån sig mer ljud än rörelse och protesterade från att åka framåt genom att istället glida åt sidorna. Det var rätt kul att se faktiskt. Hade jag inte behövt trycka hakan mot halsen för att undvika snö innanför kragen hade jag skrattat högt och elakt.
Sedan möttes jag av en gäspande katt innanför dörren, och jag var ju såklart tvungen att visa honom snö genom fönstret. Han såg lite ogillande ut, faktiskt. Det var nära att han verkligen skulle få känna på snön också men, hehe, det skulle ju bara vara elakt och helt olikt mig...

2009-10-14 @ 17:07:52

Snygg som få

Tyra Banks visade nyligen upp sin nya kropp på New Yorks gator. Förr köpte hon kläder i storlek 44, nu har hon återvänt till 34/36.

Tyra: "I might be doing a little TMI (too much information) - I always feel great when
I don't have clothes on ... When I told the world to kiss my fat a**, I remained
that size for two years. I maintained it with my ice cream and my salad with
ranch and dressing and croutons and bacon bits."
Källa/bilder


2009-10-14 @ 13:32:07

It's cool

Det är så det är att gå samhäll, inriktning språk, i lilla grannbyn. I måndags, till exempel, tog min sista lektion slut vid 11-tiden. Dagen därpå kunde jag packa ihop mina saker vid två, sparka lite på skolans dörr och sedan gå ut. Idag fick vi oss en glad överraskning och slutade klockan tio.
Men det här är inte att klaga, egentligen, det är lite av att undra hur denna skola fungerar, när folk inne i Borås, till exempel, slutar halv fem varje dag.

Men det är inte mitt problem. Nu har jag fått mig en dos av choklad, and I'm off.

2009-10-13 @ 15:52:50

Influence

Mary-Kate och Ashley Olsen har kommit ut med sin nya bok Influence, och boken tar oss med på en resa genom deras kändisliv och den innehåller också många personliga foton.


Ashley: "We have filled Influence with the most interesting, challenging, creative
people we know – the ones who helped pave the way for us and our generation."

 


2009-10-13 @ 15:37:06

Åka buss

Nog för att det kan vara skönt att åka buss ibland, men inte frivilligt?
Hehe.

2009-10-12 @ 18:23:05

Dagens.

musik: Flo Rida ft. Nelly Furtado - Jump
frisyr: plattat
smink: gamla vanliga
klädsel: Jeans, linne, väst
händelse: en ny mobil, kanske?
vill ha: helg
beroende: -
tråkigaste: det här med plugg asså. Fifan.
köp: nothing
mat: flingor, juice, te. Typ.
2009-10-12 @ 18:12:24

An so it is

Tänkte dra till både min och inte min kuse idag, men det blev visst inte så. Känner mig som en tråkig hemmafru som är fast i sitt hem med alla... läxor.

För ett par dagar sedan.
Edit: Fan, jag läste om ett par 12-åringar som våldtog en tjej! Helt sjukt.
Ida: Men vafan.. Man våldtar ju inte nån när man är tolv!

När gör man det då?

2009-10-11 @ 20:32:46

Helgen

Kan bara säga att min helg har bestått av film, godis, mys, film, mys och film. Jag har inte ens märkt att det ösregnat ute, vilket jag hört vissa klaga över. Annars blir det ett tråkigt inlägg där jag även berättar att det snart blir ett besök i duschen, för snart är jag klar med att analysera Edgar Allan Poes liv. Till svenskan imorgon, vill säga.

 


2009-10-09 @ 20:24:08

En karta över byns fem olika gator

Sorry för tråkiga inlägg, men det har inte inträffat några glamourösa händelser senaste tiden.
Var ute och spatserade i byns mörka gränder tillsammans med maria för en stund sedan, och det var faktiskt bara eftersom hon hade massa brev att lämna ut (från växa, typ). Det var typ "Är vi i rätt hus då?"
Maria: Vet inte! Alla hus ser likadana ut.
Jag: Men vad heter den som ska ha brevet då?
Maria kastar en blick på adresslappen, anstränger sig lite men ger upp och sträcker fram brevet till mig.
Ok.
Nu är det så att vi faktiskt inte har något emot folk som flyttar till sverige, men vi lyckades liksom helt enkelt inte läsa upp deras efternamn.
Och ibland stämde inte namnen på adresslappen och brevlådan överrens, men det kom nog rätt ändå. Annars har de nåt att läsa ikväll framför idol (typ en karta över svenlj.).

2009-10-09 @ 11:39:15

Dofta godis

En kul grej som jag har stående i duschen är en duschcreme av märket Tulipán Negro, och vi köpte den mest för att det är en kul grej. Cremen luktar karamell/kaffe.
Luktar supergott, men det känns lite fel liksom. Jag är mer van vid typ blom- eller körsbärslukt och så står man plötsligt och kletar kolasås på sig själv.
Finns som både karamell/kaffe och mintchoklad.

Finns till exempel att köpa här.

 

Läskigt att ta fel kolasås på glassen..

 


2009-10-08 @ 21:16:46

Let's go to Pola-la-land

Jag börjar faktiskt hålla hastighetsbegränsningarna nu. Körde genom traunemo en dag, och plötsligt (hade jag druckit te, som jag alltid annars gör, hade jag sannerligen satt det i halsen) dyker en polisbil upp och möter mig (enligt mig i slow motion, fast det gick nog normalfort). Men jag körde faktiskt i 50, tack vare att bilen framför mig gjorde det.
Japp. För att krydda dagen lite missade jag växamötet. Det hade åkt ut ur mitt huvud helt och hållet. Satt på en häst istället.


2009-10-08 @ 10:33:20

Issues

Det känns lite onödigt, men på ett sätt så (o)viktigt. Satt och förklarade för oliver imorse vid frukosten hur min 'nya' mobil kan vara så frustrerande ibland. Försökte med inlevelse beskriva hur irriterad jag blev på den igårkväll, och att den gamla var såå mycket bättre. För om jag nu säljer den här, och skaffar en likadan som jag hade innan (den blev stulen, förstår du), då skulle ju världen bli så mycket bättre! Eller hur? Stackars O var ju tvungen att lyssna på det här, men kom ändå med massa stöttning, eller vad man nu kan kalla det.
När jag till slut suckade och sa att jag börjar leta efter I-landsproblem såg han lite gladare ut. Äntligen fattar hon själv, typ.

Hur som helst.

Kalla mig onödig, men jag ska banne mig gå till botten med det här.
Vem vill ha en mobil?


2009-10-07 @ 17:30:34

A nice cup of tea and some enthusiasm

 

Känner inte att entusiasmen flödar dessa dagar, direkt.
Varit hemma idag, men det var helt ok eftersom jag då hann jobba lite med ett par skolsaker.
Snart tar jag bilen (som jag förresten backade in på parkeringen samtidigt som jag pratade i telefon. Kan bara säga att det kanske är något jag behöver öva på. Den som iakttog mig måste trott att jag hittat mitt körkort i ett flingpaket) och åker till traunemo.

 2009-10-06 @ 18:48:38

Min katt är den där bossen man möter i sista nivån

Snackar med maria om hur det hade gått till när min katt möter hennes lilla minikatt, och när jag sa att min katt lätt skulle mosa hennes så skickar hon en illustrering för att så klart visa att så är nog fallet.


 

 


2009-10-06 @ 17:40:51

Update

Sitter och skriver på projektarbetet, och för närvarande är det översättning från svenska till polska som gäller. Fick leta reda på vad figurerna heter och Alexander Lukas heter tydligen Goguś Kwabotyn.. Helt normalt.
Om 18 dagar sitter vi på planet på väg ner till polen, och det faller sig liksom helt naturligt att börja packa i förväg, det vill säga typ.. nu.


Bild från oktober 2005.


2009-10-05 @ 16:29:58

Snacka med katten

Haha. Fick ont i magen av skratt när jag såg den här första gången.2009-10-05 @ 13:40:42

Olivia Wilde

Toppar Maxim:s lista över de 100 vackraste kvinnorna.


2009-10-05 @ 13:31:03

She is nothing like a girl you've ever seen before
2009-10-04 @ 10:28:58

Mölndal?

Sitter i mölndal (ungefär en meter utanför göteborg) hos Elina och i det underbara hus hon för tillfället bor i. (: Ljust, luftigt, stoora fönster... Mums.
På tal om mums. Det är kanelbullens dag idag.
Kanske skulle göra ett försök och baka, och sen tvinga Oliver att smaka på dem. Jag menar, vägen till hans hjärta brukar gå genom magen.. ;)

2009-10-02 @ 16:15:40

Megan Fox"Jag skulle inte ångra min Brian-tatuering även om vi gör slut.
Jag kan alltid döpa mitt barn till Brian. Det finns alternativ."
Megan Fox

2009-10-01 @ 21:04:00

Disney time ;)

 

Diggar tjejrösten ;)

 


2009-10-01 @ 16:39:44

Guess what?

 

En kopp te och en tidning efter att ha insett konsekvenserna med gula fallande löv och kall vind. Det kallas första oktober, i stort sett. Men vet ni vad? Jag saknar inte värmen (jo, värme i form av stora stickade tröjor och långa halsdukar), för jag har så mycket annat bra för mig nuförtiden.

Om en halvtimme snor jag bilen till stallet. (:


2009-10-01 @ 16:23:05

Got to meet the hottie with the millon dollar body


2009-10-01 @ 16:18:26

Titt i spegeln

 


Lekte miljonär igår igen, så jag tog med mig ett par jeans och en jacka hem. Eller 'jacka', kanske.
Hur som helst.


RSS 2.0