2010-01-05 @ 21:00:33

Huden

Kan man påverka hyn med hjälp av kosten? Klart man kan.
Speciellt efter jul (och alla praliner) mår huden i ansiktet ganska dåligt, och den kan bli fet och ett problem. Eftersom socker höjer känsligheten för inflammationer kan man lätt få finnar när man äter mycket godis.

För det första - drick mycket vatten. Minst fyra stora glas om dagen, och drick helst lite åt gången så att du ständigt fyller på. Tänk på att läsk ofta innehåller mer socker än du tror! Ta ett glas vatten istället, eftersom det kommer att släcka törsten mycket bättre.

Riktig kyla torkar dessutom ut huden, så drick ännu lite mer nu i vinter. Undvik alkohol! Det torkar ut kroppen och det är därför du måste dricka mycket vatten dagen efter.
Ät mycket grönsaker, frukt och bär för att återställa kroppen efter allt socker och andra onödiga tillsatser från mat.

Grönt te innehåller mycket antioxidanter, och jag tycker även om rött te. Det smakar inte som svart, och är mycket nyttigare. ;)

För att huden ska må bra är det viktigt att man sover ordentligt. Cirka 7-8 timmar brukar räcka, men då ska man helst inte gå och lägga sig mitt i natten, utan runt 22 kan vara lagom. Jag själv brukar gå och lägga mig tidigare för att slippa eventuell sömnbrist.

Själv tycker jag om att börja dagen med en eller två skivor fullkornsbröd, rött te och en frukt. Måste börja påminna mig själv om att äta minst fyra frukter om dagen. De innehåller de vitaminer man behöver. Många säger att det är bra om man äter frukter enligt säsongen. Ät till exempel mycket clementiner på vintern och mycket meloner på sommaren. =)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Haha ditt hälsofreak ^^

2010-01-06 @ 01:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0