2010-04-11 @ 15:10:53

Vacker hy

Vatten.
Drick minst 2 liter om dagen/8 glas för att få upp fukten i huden och rensa ut gifter. Ju bättre du är på att återfukta desto bättre blir huden. Får kroppen att må bra inifrån.

Sömn
Sömnen ÄR viktig när det gäller huden. Det är då som huden reparerar sig, en dålig sömn ger dålig hy. Sov minst och högst 8 timmar om dagen.

 

Grönt
Frukt och grönt är ju en klassiker när det gäller hälsa och hud. Broccoli, sallad, tomater, citrus mm ger en friskare och bättre hud, plus att du blir piggare. Grönt te på det och du blir fulländad.

 

Zink
Är känt sedan länge är bra för huden, om du har brist så kan du få både acne och mjäll. Spenat, fullkorn, nötter, skaldjur, gröna ärtor och solrosfrön innehåller mycket zink. Om du inte får i det genom kosten så finns zinktabletter att köpa i din hälsokostbutik.

 

Smink
Om du använder foundation varje dag så ska du välja en som inte innehåller oljor och talk som täpper till porer. Fråga gärna innan du köper för att vara på den säkra sidan. Mineralfoundation är också ett hett tips som även kan förbättra din hy.

 

Kräm
Man ska ju återfukta sin hy varje dag, men använd då inte krämer innehållandes oljor. Välj en oljefri och gärna med aleo vera som sägs ha en positiv effekt på acne.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0